¿MEREIX LA PENA INSTAL·LAR PANELLS SOLARS A CASA MEVA?

Cada cop es més gran el nombre de persones que es fan aquesta pregunta. Més encara en aquestes últimes setmanes amb el COVID-19 i les quarentenes a on surten a la llum nombroses notícies internacionals sobre companyies elèctriques aplicant als seus clients reduccions a la tarifa, quan al nostre país sembla que ha estat tot el contrari. Però, realment val la pena? La resposta és “depèn”. La resposta es “depèn”.

Si el que busques es un retorn de la inversió en 1-2 anys, no és una opció recomanable per a tu. L’amortització d’aquest tipus d’instal·lacions, que encara que canviï molt en funció del consum que tenim, arranca als 6 anys. Però si pel contrari, tens clar que el retorn de la teva inversió és a mig-llarg termini, la resposta és un sí rotund.

 

Una instal·lació de panells solars (autoconsum instantani, sense bateries) en un habitatge unifamiliar pot cobrir el 50% del consum anual d’aquesta casa, encara que això és variable, ja que un pot adaptar la seva pauta de consum per jugar amb aquesta xifra. Tinguem en compte que quan disposem d’una planta solar, el nostre consum energètic augmenta, és a dir, en hores solars un ja no apaga l’aire condicionat per estalviar a la factura, per exemple.

Cal esmentar que avui en dia, les primeres marques tenen uns períodes de garantia que cobreixen el retorn de la inversió. Per exemple, a TCsolar muntem panells amb 12 anys de garantia estructural. Si som capaços d’adaptar a la mesura del possible la nostra pauta de consum, podrem escurçar el temps d’amortització.

Alguns avantatges que obtenim, a part de l’estalvi econòmic, són per exemple, l’augment del valor de l’habitatge, o el millor aïllament tèrmic de la zona on s’instal·len els panells, ja que en època estival rebran l’impacte del sol.

Resumint, si tens clar que el retorn de la inversió és a mig-llarg termini, t’animem a que sol·licitis un estudi de viabilitat per veure quins números poden resultar a casa teva.

MÉS ENTRADES INTERESSANTS

Què és l’autoconsum instantani?

Què és l’autoconsum instantani?

¿QUE ÉS L'AUTOCONSUM INSTANTANI?L'autoconsum instantani es refereix com el seu nom indica, al consum de l'electricitat produïda de manera instantània per una planta de panells solars fotovoltaics pròpia, bé sigui a una casa particular, a un negoci, o a la industria...

Abrir chat
Podemos ayudarte? :)